Yoga+

Ik? Yoga?
Ben ik daar dan niet te oud en stijf voor? Zeker niet!
En kan dat ook als ik een fysieke beperking heb? Zeker wel!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, gaat het er bij yoga niet om of je lenig bent of de houdingen perfect kan uitvoeren. Yoga is een prachtige levenswetenschap die waardevolle handvatten biedt om goed voor je fysieke, mentale en emotionele lichaam te zorgen en daarmee meer balans in je leven te ervaren. Iedereen kan aan yoga doen, omdat je yoga op je eigen niveau en binnen je eigen grenzen beoefent.

De yoga+les is speciaal voor mensen die graag op een veilige en plezierige manier willen bewegen om de vitaliteit, kracht en mogelijkheden van zowel lichaam als geest te behouden. In de lessen maken we gebruik van stoelen, kussens en andere hulpmiddelen om de houdingen voor iedereen aan te passen. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af.
Bij alle oefeningen die we doen is de uitnodiging om er met je aandacht bij te zijn, te voelen wat er gebeurt en te ervaren wat er is, zonder doel en zonder oordeel. De ademhaling vormt een belangrijke ondersteuning bij alle oefeningen.

Yoga+ in Gemert (en Boekel)
De Yoga+ lessen, ooit gestart in Rotterdam, zijn verhuisd naar Gemert, omdat ik (Monique) zelf naar Boekel ben verhuisd. In Gemert geef ik op dit moment op maandagen drie lessen Yoga+ achter elkaar. Zelf hoop ik dat de Boekelse gemeenschap ook op het spoor komt van deze mooie vorm van aangepast yoga, geschikt voor ouderen en mensen met een bewegingsbeperking.

Over de docent
De docente en eigenaresse van Yoga met LEF!, Monique van Driel, werd jaren geleden op reis door Azië gegrepen door de kracht en waarde van yoga. Mede door haar achtergrond als ergotherapeut is zij zeer bekwaam in het aanpassen van situaties (waaronder yogahoudingen) al naar gelang de mogelijkheden van de cliënt. Ze vindt het een uitdaging om de slogan ‘yoga is voor (bijna) iedereen’ waar te maken door ook lessen voor bijzondere doelgroepen aan te bieden. Juist bij yoga gaat het erom je mogelijkheden te onderzoeken, in plaats van je te richten op de onmogelijkheden.

Monique heeft -naast dat ‘yoga voor senioren’ een deel van haar (Anusara) yoga opleiding vormde- ook de bijscholing ‘stoelyoga’ bij Stoelyoga Nederland gevolgd.

Praktische informatie
Dag en tijd: maandag groep 1 9:30-10:30u, groep 2 10:45-11:45u, groep 3 12:00-13:00u 
Locatie: KBO Gemert

Investering: Betaling per blok (jan t/m jun en sept t/m dec) €7,50 per les. Blok 1 (jan t/m jun) bestaat uit 20 lessen. Blok 2 (sept t/m dec) bestaat uit 15 lessen. In de schoolvakanties en op feestdagen (pasen, pinksteren) is er geen les.

Aanmelden: stuur een mail naar info@yogametlef.nl of ga langs bij de KBO.

Twijfel je of deze les geschikt is voor jou stuur dan ook even een mailtje naar info@yogametlef.nl en vermeld je telefoonnummer; ik neem zo spoedig mogelijk contact op.

Reactie van een deelnemer (m):
Effectief bewegen bij Yoga+ want beperkt in beweging door leeftijd.
Door aandacht en rust tijdens ’t uitvoeren van deze oefeningen ervaar ik ’n heilzame  werking op zowel lichaam als geest. Goed voor de gezondheid hoop ik maar.
Er is een stille alternatieve locatie en Monique is ’n inspirerende yoga lerares (en ergotherapeute) met veel ervaring. Er zijn daar ook nog andere yoga lessen. Kortom deze activiteit is iets om wekelijks naar uit te kijken.
Dhr. Hennie