Bosbaden: ontspanning en inspiratie uit de natuur

Lente-editie: bloeien en groeien

De natuur is een bron van helende krachten. Evolutionair gezien weet ons systeem dit en daarom voelt een boswandeling vaak zo fijn. Toch nemen we er vaak (te) weinig tijd voor. Tijdens een bosbad nemen we wél de tijd en stemmen we af op de natuur buiten en binnen ons zelf.

Bosbaden is een vorm van ontspanning met gebruikmaking van de natuur.

Bosbaden draait om het bewust worden en herstellen van de innerlijke wijsheid van je lichaam, met de natuur als actieve partner om je hierbij te ondersteunen. Uit onderzoek blijkt dat verblijven in de natuur je immuunsysteem versterkt, stress vermindert en je cognitieve capaciteiten zoals geheugen en creativiteit vergroot. Na een bosbad geven mensen aan zich levendiger en gelukkiger te voelen.

Wil je je ook laten inspireren en ondersteunen door de natuur? Graag nodig ik je uit om mee te gaan de natuur in, met in de lente als thema: wat wil er ontluiken en bloeien in mij? Tijdens het bosbad stemmen we af op de wijsheid van de natuur die in april middenin het proces van tot bloei komen zit. Hopelijk neem je na afloop ontspannen en geïnspireerd afscheid van het bos.

Praktische informatie:
Datum: zondag 28 april 2024
Tijdstip: 14:00-uiterlijk 16:30u (reken op 2-2.5uur)
Investering: donatiebasis (graag contant)
Locatie/startpunt: parkeerplaats aan de rand van het Boekelse bos

Extra route-aanwijzing: einde van de mezenlaan, hoek Perrekerpad /fietspad naar Handel
(zie hartje op de kaart)

Benodigdheden: kleding passend bij de temperatuur en het weer van die dag.
Een waterdicht kussentje/matje o.i.d. om op te zitten of liggen.
Wat laat je thuis: je mobiele telefoon, je horloge, je smartwatch, foto-toestel en alles wat je uit het hier en nu houdt met schermpjes, piepjes en bliepjes.

Let op: het bosbaden gaat bijna altijd door. Mocht de weersvoorspelling van die dag je doen twijfelen, houd je mail dan in de gaten.

Aanmelden verplicht: graag via e-mail: info@yogametlef.nl. Er is plek voor max. 10 deelnemers en het bosbad gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen/deelnemers.