Restorative yoga

Restorative yoga is een heerlijke yogales om lekker bij te komen. Bij deze yogavorm wordt het hele lichaam door yogaprops (o.a. dekens, kussens, bolsters) ondersteund in de houdingen, waardoor het lichaam volledig kan ontspannen.

Onderzoek heeft aangetoond dat deze vorm van yoga (al vrij snel) het parasympatische zenuwstelsel activeert. Dit zenuwstelsel, dat vooral werkt als het lichaam in rust is, is verantwoordelijk voor o.a. het verlagen van de bloeddruk en de hartslag. In deze staat kunnen cellen zich herstellen, vandaar de naam ‘ restorative’ . Na een aantal minuten in een ‘restorative pose’  kan je dit soms al voelen en aan het einde van de les voel je je dan ook geheel verfrist.

Tijdens deze les kan het ook zo maar voorkomen dat je een zachte voetmassage ontvangt of twee handen die je nek en hoofd met liefdevolle aandacht aanraken. Sommige mensen beschrijven het als een mini-vakantietje of vergelijken het zelfs met een wellness-treatment.

Deze les is ideaal na een lange, vermoeiende werkdag of voor mensen die wat meer moeite hebben met bewegen.

De restorative yogalessen zijn toegankelijk voor elk niveau, ervaring is niet nodig. In verband met de hoeveelheid props en de persoonlijke aandacht, is het aantal deelnemers in deze les beperkt (max. 8).

Reacties van deelnemers aan de Restorative yogales:

“De restorative yogales bij Monique voelt een beetje als thuiskomen, je hoofd helemaal leegmaken, in een diepe relaxatie zakken en als kers op de taart staat er een dampend glaasje thee op je te wachten wanneer je uit de Shavasana ontwaakt. Heerlijk!”- Elisabeth (28)

‘Wat ik enorm waardeer aan de lessen van Monique is de ongekunsteldheid. Ik ervaar een veilige ruimte, waarin ik kan ZIJN. De locatie, Monique en de houdingen, het kopje thee achteraf… het laadt me op, inspireert me en brengt me een gevoel van vrede.’ – Rosanne