Yoga & Meditatie inspiratie

Vaste deelnemers aan mijn lessen weten dat ik al jarenlang bijna iedere zomer naar mijn leraar in Roemenië afreis om daar 10 dagen in stilte-meditatie door te brengen. Ook dit jaar had ik vroeg in het jaar mijn plekje alweer gereserveerd en mijn ticket al geboekt. Vlak daarna deed corona zijn intrede. Eerst maakte ik me nog niet zo veel zorgen, het was maart en de retraite was pas in augustus, maar uiteindelijk -na tot bijna het allerlaatste moment gewacht te hebben- kon het dit jaar niet doorgaan zoals ik gehoopt had.
Voor Roemenië gold code oranje en de luchtvaartmaatschappij verplaatste onze vluchten naar onmogelijke data, waardoor ik niet live bij mijn leraar kon zijn.
Het werd een online-retraite in mijn eigen huis, een hele nieuwe en bijzondere ervaring!
Die al met al mij weer een heleboel (ver)nieuwe(de) inspiratie heeft gegeven. O.a. om in alle lessen meer aandacht te gaan geven aan meditatie. En ook het meditatieve aspect in de houdingen te benadrukken.

In plaats van een actievere Anusara yogales en een rustiger yin yoga & meditatieles, staan er vanaf september 2 ‘yoga&meditatie’ lessen op het lesrooster; een op maandagavond en een op woensdagavond. En eigenlijk laat ik daarmee in het midden hoe actief de les wordt, maar wel geef ik aan dat meditatie in beide lessen een belangrijker rol zal spelen. Omdat dit mij zelf zo ontzettend goed helpt om tot rust te komen en mij Zelf te voelen en te zijn. En dat gun ik eigenlijk iedereen!

Waar de retraite me dus eigenlijk toe heeft geïnspireerd is om yoga terug naar de bron te brengen, naar waar het eigenlijk over gaat: niet de uiterlijke asana is belangrijk, maar de ‘inner asana’, de samensmelting met het ware Zelf.

Bijkomend voordeel van deze nieuwe ‘indeling’: de voorheen best wel drukke woensdaggroep kan zich verdelen over twee lesmomenten.

Let op: voor alle lessen geldt: aanmelden verplicht (info@yogametlef.nl of via de app-groep(en)) en voor deze lessen geldt een maximum van 6 deelnemers per les.