FAQ

Moet ik een matje of handdoek meenemen naar de les?
Antwoord: nee, tenzij je het fijn(er) vindt om op je eigen matje te oefenen. Nodig is het niet, maar het mag altijd.

Vanaf hoe laat mag ik binnenkomen in de les?
Een kwartier voor aanvang is de docent meestal aanwezig en kan je de ruimte betreden. Respecteer dat een eventuele les voor jouw les soms iets uit kan lopen en kom rustig binnen, zodat de deelnemers uit de vorige les in alle rust de zaal kunnen verlaten.

Moet ik mezelf voor iedere les aanmelden?
Niet per se, maar het kan handig zijn. Zeker als je voor het eerst komt. Bijvoorbeeld omdat je dan zeker weet of er plek is. En dat de les door gaat. Voor de docent is het fijn om te weten wie er komen. Op zich is er in iedere les altijd wel plek, maar let op: mocht het ooit zo ver komen dat het echt druk wordt, dan hanteren we het principe van VOL=VOL. Voor workshops en speciale lessen gelden andere regels; over het algemeen wordt hier WEL van je gevraagd je van te voren aan te melden en soms ook om vooruit te betalen.

Welke yoga is geschikt voor mij?
Lees eerst eens de beschrijvingen van alle yogavormen, misschien voel je dan al waar je blij van wordt. Kom je er niet uit, stuur even een mailtje. Beschrijf in je mail zo concreet mogelijk je yoga-ervaring en waar je naar op zoek bent. Heb je veel of weinig yoga-ervaring? Wat zoek je in yoga? Heb je blessures of andere zaken die speciale aandacht vragen? Een ander idee is om gewoon maar eens de verschillende yogavormen (en docenten) uit te proberen. Dan voel/merk je vanzelf wat bij je past.

Waarom WBA?
Zie het statement onder het kopje ‘Visie van Lef!

Waarom werken jullie niet standaard met een vast tarief per les?
Tsja, dat willen we eigenlijk niet. In feite vragen we je om oog te hebben voor de tijd, energie en passie die de docenten in de les stoppen en om zelf (mede)verantwoordelijkheid te nemen voor het voortbestaan van deze lessen. De uitnodiging is: wees in vol bewustzijn aanwezig en besluit vanuit daar wat je de les waard vond. Het fijne hiervan is, dat het geen enkel probleem is als je een keer iets krapper bij kas zit. Voel zelf wat je redelijk vindt. En ja, dat is soms lastig, maar nee, wij gaan het niet voor jou bepalen. Als het je helpt: bedenk dan dat de prijs van een ‘normale’ yogales ergens tussen de 10 en 15 euro ligt.

Ik heb een blessure, kan ik dan beter wel of geen yoga doen?
Dat ligt er aan. De docenten bij yoga met lef zijn geen artsen en ook al zien we veel, we hebben geen röntgen-ogen. Als je twijfelt, ga dan naar je huisarts. Er is een verschil tussen pijn in de vorm van rek op spieren of PIJN. Luister altijd naar je lichaam en blijf binnen je grens. Op die manier pas je ‘ahimsa’ toe, het allereerste principe uit de yogafilosfie: geweldloosheid.

Hoe lang voor de yogales mag je niet eten?
Over het algemeen wordt geadviseerd dat je twee uur vooraf aan fysieke inspanning geen zware maaltijd eet. Maar een en ander hangt ook af van wat je eet en de intensiteit van de les. Een beetje soep of een stuk fruit een uur van te voren kan meestal niet zo’n kwaad. Luister goed naar je lichaam en volg hierbij je eigen gevoel!

Wat trek ik aan?
Kleding waarin je je makkelijk kunt bewegen en -voor tijdens de eindontspanning- ook iets warms. Sokken (of slofjes) voor en na de les zijn fijn, omdat we op de begane grond zitten en de vloer koud aan kan voelen. Een joggingbroek of legging (in de zomer korte broek) met een t-shirt en/of sweater of vest voldoen prima.

Kan ik ook lesgeven bij Yoga met lef!?
Als je enthousiast bent over de werkwijze van ‘Yoga met LEF!’ en het aandurft om (ook) yogales op basis van WBA te geven. Als je passie hebt voor yoga en meditatie. Als je een erkende yogadocenten opleiding hebt gevolgd. Als het voelt dat dit jouw manier is om een bijdrage te leveren aan een beetje betere wereld. Schroom dan niet en stuur een berichtje naar info@yogametlef.nl met wat informatie over jezelf en je motivatie en dan kijken we wat er wil gebeuren.

Kan ik de ruimte huren om een workshop te geven?
Ook dat kan. Yoga met LEF! werkt alleen wel wat anders dan andere ‘ruimtes’. Ook dit gaat volgens het principe van WaardeBepaling Achteraf. Jij geeft/deelt je passie en al naar gelang het aantal deelnemers en de financiële ‘opbrengst’ doneer je een deel hiervan voor het gebruik van de ruimte. De workshop moet wel passen in de sfeer van yoga, meditatie, energie- of lichaamswerk. Alles wat er een beetje op lijkt, is welkom. Yoga met LEF! staat zeker open voor inspirerende, experimentele activiteiten! Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. info@yogametlef.nl

Kan ik ‘Yoga met Lef!” ook bellen?
Nee. Nou ja, je KAN het proberen :) We (Monique in dit geval) heeft een telefoon en dus ook een telefoonnummer. Echter, aangezien ik OF yogales geef, OF zelf op m’n mat sta te oefenen OF zit te mediteren OF aan het werk ben (in de kinderrevalidatie) ben ik vaak niet of slecht bereikbaar. Mail werkt daarom beter. Je kunt ook je vraag stellen via het ‘vragenformulier‘. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.