Nieuwjaarsaanbieding 2024

Het nieuwe jaar goed beginnen? Koop in januari t/m maart 2024 een strippenkaart via Momence bij de Infabriek en volg in diezelfde periode voor slechts 1 strip (=€14,- korting bij aankoop van een 10 lessenkaart!) de Basis Yoga Workshop. In de agenda van de Infabriek zie je wanneer de Basis Yoga Workshop gegeven wordt en kan je je direct inschrijven. NB schaf eerst een strippenkaart aan om daarna van de aanbieding gebruik te kunnen maken. Meer informatie? Mail naar info@yogametlef.nl.

NB ben je al lid/heb je al een strippenkaart bij de Infabriek en lijkt het je leuk om de basis workshop te volgen? Je bent van harte welkom: ook jij kan met een strip van je lessenkaart (= met €14,- korting!) deelnemen aan deze workshop. NB geldig van januari t/m maart 2024.

Yoga met LEF! wordt Samtosha yoga

Lieve yoga-liefhebber,

Vanaf 1 augustus 2021 verhuist Yoga met LEF! samen met Monique naar het Brabantse platteland en wordt de mooie ruimte aan de Rusthoflaan 56 onderdeel van Samtosha Yoga.

Voorlopig zal Monique geen lessen meer geven en alleen nog incidenteel (op aanvraag) workshops en/of bijscholingen (o.a. restorative yoga) verzorgen.

Myrte van Zutphen gaat invulling geven aan de ruimte aan de Rusthoflaan en een aantal nieuwe yogadocenten zullen haar hierbij ondersteunen.

Kijk op de website van Samtosha Yoga voor het lesrooster of neem contact op met Myrte via: myrte@samtosha-yoga.nl

https://samtosha-yoga.nl/


We gaan weer van start!

Yessss! We mogen weer. Vanaf zaterdag 5 juni geven we weer live yogalessen in de mooie studio van Yoga met LEF!

De aftrap is voor Myrte met de zwangerschapsyoga op zaterdagmorgen. Vanaf maandag starten de reguliere lessen weer. Bekijk het lesrooster en meld je (via e-mail) aan voor jouw favoriete les. Er is vooralsnog in alle lessen plek, maar omdat de ruimte beperkt is (1.5m), is het wel wenselijk dat je je aanmeldt van te voren (via e-mail) om je plekje te reserveren.

De anderhalve meter tussen de matten houden we voorlopig aan. Voor de overige maatregelen geldt dat Yoga met LEF! op ‘keuze vrij bij mij’ staat, wat betekent dat wij ervoor kiezen om niet te werken met toegangs(zelf)testen of zullen vragen om een vaccinatiebewijs en ook mondkapjes zijn niet verplicht. Iedereen is met andere woorden welkom en vrij om te kiezen wat passend voelt, daarbij uiteraard wel rekening houdend met elkaar.

En dan als laatste: tijdens de corona-periode is er ook bij Yoga met LEF! en de docenten van YML veel gebeurd. Mildred en Adrienne gaan we helaas missen :-( Voor jullie allebei: dikke dank je wel en namasté voor wat jullie voor Yoga met LEF! hebben gedaan. Voorlopig is er daardoor een beperkt aantal lessen waarmee we starten. We hebben alweer een leuke, nieuwe docente op het oog, die graag les wil komen geven! Het rooster wordt dus komende tijd nog aangepast en uitgebreid.

Houd de website in de gaten en check voor het laatste nieuws ook de facebookpagina.
Tot ziens bij Yoga met LEF!

Yoga+ populairste les tijdens corona

Tijdens de corona-periode verplaatsten de lessen zich van onze fijne studio in Rotterdam naar vele fijne huiskamers in Nederland. In plaats van samen op de Rusthoflaan in Rotterdam op onze matten zagen we elkaar via het scherm online. Dat was best wel even wennen. Helemaal voor mijn vaste Yoga+ yogi’s, waarvan enkelen een leeftijd hebben, waarop ze in eerste instantie op zagen tegen het hele technische verhaal. Maar eenmaal -met wat hulp- over de streep, werden ze echt superenthousiast en deden we eerst 1, maar later zelfs 2x per week stoelyoga online! Door Rotterdam Sport Support werd er aandacht besteed en een leuk artikel over geschreven. De Yoga+les is de enige les die tijdens de corona-periode gegroeid is!

Wat er toe heeft geleid dat er nu we weer ‘live’ op locatie aanwezig mogen zijn, niet meer met zijn allen tegelijk yoga kunnen volgen. De Yoga+ les op dinsdag heeft daarom een zusje gekregen op de vrijdagmorgen. Beide lessen starten om 10uur.

En…... helaas voor degenen die net dachten: hé, dat is precies wat ik zoek: ‘aangepast yoga op en rond de stoel, waarbij ik helemaal op mijn eigen niveau kan bewegen’: beide lessen zijn ook alweer vol. Maar… mocht u nou, net als Hennie in het artikel, voelen: dit móet ik gaan doen, want dit is echt goed voor me en dit past bij mij! Mail mij dan toch gewoon (info@yogametlef.nl). Er is namelijk altijd wel iemand die een keer niet kan, wat mogelijkheden geeft om alvast een keer een proefles te volgen.
Bij 3 geïnteresseerden ga ik kijken of ik nog een derde lesmoment kan creëren, aangezien ik ook een aantal deelnemers heb, die eigenlijk wel graag 2x per week zouden willen komen. Het is dan ook echt een gezellige en fijne les!

Yoga & Meditatie inspiratie

Vaste deelnemers aan mijn lessen weten dat ik al jarenlang bijna iedere zomer naar mijn leraar in Roemenië afreis om daar 10 dagen in stilte-meditatie door te brengen. Ook dit jaar had ik vroeg in het jaar mijn plekje alweer gereserveerd en mijn ticket al geboekt. Vlak daarna deed corona zijn intrede. Eerst maakte ik me nog niet zo veel zorgen, het was maart en de retraite was pas in augustus, maar uiteindelijk -na tot bijna het allerlaatste moment gewacht te hebben- kon het dit jaar niet doorgaan zoals ik gehoopt had.
Voor Roemenië gold code oranje en de luchtvaartmaatschappij verplaatste onze vluchten naar onmogelijke data, waardoor ik niet live bij mijn leraar kon zijn.
Het werd een online-retraite in mijn eigen huis, een hele nieuwe en bijzondere ervaring!
Die al met al mij weer een heleboel (ver)nieuwe(de) inspiratie heeft gegeven. O.a. om in alle lessen meer aandacht te gaan geven aan meditatie. En ook het meditatieve aspect in de houdingen te benadrukken.

In plaats van een actievere Anusara yogales en een rustiger yin yoga & meditatieles, staan er vanaf september 2 ‘yoga&meditatie’ lessen op het lesrooster; een op maandagavond en een op woensdagavond. En eigenlijk laat ik daarmee in het midden hoe actief de les wordt, maar wel geef ik aan dat meditatie in beide lessen een belangrijker rol zal spelen. Omdat dit mij zelf zo ontzettend goed helpt om tot rust te komen en mij Zelf te voelen en te zijn. En dat gun ik eigenlijk iedereen!

Waar de retraite me dus eigenlijk toe heeft geïnspireerd is om yoga terug naar de bron te brengen, naar waar het eigenlijk over gaat: niet de uiterlijke asana is belangrijk, maar de ‘inner asana’, de samensmelting met het ware Zelf.

Bijkomend voordeel van deze nieuwe ‘indeling’: de voorheen best wel drukke woensdaggroep kan zich verdelen over twee lesmomenten.

Let op: voor alle lessen geldt: aanmelden verplicht (info@yogametlef.nl of via de app-groep(en)) en voor deze lessen geldt een maximum van 6 deelnemers per les.