Online verbinding met Yoga+

De yoga+les is voor iedereen die graag in beweging wil blijven, maar voor wie actief sporten -om wat voor reden dan ook- minder makkelijk en vanzelfsprekend gaat. De yoga doen we normaal gesproken op en rond een stoel, maar sinds we thuis verblijven, is yoga vanaf je eigen bank ook een optie.

Sinds een aantal weken geef ik ook deze Yoga+ les online. Waar ik zelf van te voren allerlei bezwaren zag voor de deelnemers van deze les, die allemaal boven de 60 of 70 zijn en die ik in gedachten betichtte van een vrij hoog level van computer-analfabetisme, was het de grootste groep die ik online les heb gegeven sinds de start van de online lessen.

Eerder noemde ik ze al mijn superyogi’s omdat ze tijdens ons allereerste digitale contact (ik had ze uitgenodigd voor een digitaal kopje thee) spontaan allemaal aangaven online les van mij te willen volgen en nee, niet via video (ook leuk), maar ‘live’ met webcam en al.

Ging het echt zo makkelijk en was meteen iedereen om? Nou, nee. Mijn trouwste deelnemer aan de wekelijkse Yoga+ lessen op dinsdagmorgen liet het eerste digitale kopje thee aan zich voorbij gaan. Ik stuurde hem daarom na afloop een opname van een couchyoga les die ik voor de groep had gemaakt. Afgelopen week was hij erbij en hij bekende: “ik wilde dit hele online gebeuren aan me voorbij laten gaan, zoals ik alles met webcam en online gedoe afgelopen jaren steeds zoveel mogelijk heb ontweken. Maar toen zag ik jouw filmpje en ik dacht: ik moet dit gaan doen. Dit is goed voor me; ik moet me hierin gaan verdiepen”.
Hij heeft met andere woorden al zijn moed bij elkaar geschraapt (net als ik zelf ook al mijn moed bij elkaar heb moeten schrapen om online yoga aan te gaan bieden) en heeft zichzelf echt over een streep getrokken. Na afloop kreeg ik een berichtje van hem, dat hij zo trots was dat hij het had gedaan en zo dankbaar dat ik hem hierbij had geholpen en dat ik deze lessen aanbied. Mijn dag kon niet meer stuk natuurlijk.

Voel je ook een verlangen of noodzaak om in beweging te blijven, maar is die bootcamp niet aan je besteed? Lijkt het je fijn om in een zachte, rustige flow te bewegen en na afloop even contact te hebben met een kopje thee erbij? Je bent van harte welkom om ook een keer online mee te doen met de Yoga+ les. De groep is klein met allemaal lieve, betrokken mensen en je kunt zelf kiezen of je in beeld wilt zijn, of niet.

Zoom werkt op je telefoon, tablet/ipad of gewone computer. Wanneer je je aanmeldt, krijg je een link plus handleiding meegestuurd. En kom je er niet uit om het opgestart te krijgen, dan mag je mij bellen.

Iets over de kosten. Yoga met LEF! werkt al jaren op donatiebasis, zodat de yoga voor iedereen toegankelijk is. Donatiebasis betekent echter niet gratis, want zonder inkomsten kunnen de lessen niet voortbestaan. Dus geniet je van de les(sen), dan stellen we een donatie zeer op prijs! Je helpt ons daarmee om onze deuren ook na de corona-crisis weer te kunnen openen en de yogalessen te blijven geven.

Iedere bijdrage tussen de 25 cent en 2500 euro is welkom en mag naar NL77 ASNB 0781 2720 17 t.n.v. Yoga met LEF. Dank je wel en graag tot zooms.

#ROTTERDAMZETDOOR #YOGAONLINE #SUPERYOGI’S