Shiatsu massage

OVER SHIATSU

Shiatsu heeft tot doel lichaam en geest in balans te brengen door het herstellen van de natuurlijke stroom van levensenergie in het lichaam. Een shiatsu behandeling kan als ontspanningsmassage worden ontvangen en ter verlichting van specifieke klachten.

Shiatsu massage therapie helpt voor het ervaren van:

  • diepe ontspanning
  • meer energie
  • een uitgerust gevoel
  • een helder hoofd
  • betere werkprestaties
  • verlichting of verdwijnen van diverse klachten

SHIATSU: MET ‘VINGERDRUK’ ENERGIE BEWEGEN
Shiatsu is een aan acupunctuur verwante, Japanse massage therapie. Het Japanse woord shiatsu betekent “vingerdruk” en verwijst naar de ontspannen druk die veelal met de duim op drukpunten (acupunctuurpunten) en meridianen gegeven wordt.

Onze levensenergie (Qi) stroomt via meridianen (energiebanen) door ons hele lichaam. Een meridiaan kan wel worden vergeleken met een rivier waar water (Qi) doorheen stroomt. De doorstroming van de rivier wisselt van nature, bijvoorbeeld onder invloed van de seizoenen. Vergelijkbaar fluctueert ook de stroom van levensenergie in de meridianen.

Andere invloeden zijn wanneer er bijv. door meegevoerde rommel in de rivier versperringen ontstaan of wanneer er zelfs een dam in de rivier wordt opgeworpen. De natuurlijk stroming kan hierdoor aanzienlijk veranderen of zelfs geheel stagneren.

De drukte van alle dag, emotionele gebeurtenissen, verkeerde voeding, overbelasting of slaapgebrek, zijn oorzaken waardoor de stroming van Qi in de meridianen van slag kan raken. Zo ontstaan blokkades waardoor de energiestroom stagneert of uitgeput Dit kan zich uiten in vermoeidheid en allerlei klachten tot gevolg hebben, zowel lichamelijk als mentaal en emotioneel.

Door de massage wordt Qi in beweging gebracht. Behalve met de duim werk ik ook met mijn handpalmen, de elleboog en voeten. Met strekkingen en rotaties en door druk uit te oefenen op specifieke acupunctuurpunten worden blokkades opgeheven en kan de natuurlijke lichaamsenergie zich weer herstellen. Je voelt je hierdoor beter in balans en krijgt uiteindelijk ook meer energie.
Een Shiatsu massage geeft een weldadige ontspanning, heeft een preventieve en balancerende werking en zorgt bij (chronische) lichamelijke en emotionele klachten voor verlichting.

MOKSA EN CUPPING

Aanvullend op de massage technieken wordt ook gewerkt met het branden van moksa (bijvoetkruid) bij specifieke acupunctuurpunten en soms ook met cupping.
Moksa heeft een diep voedende en verwarmende werking. Het is met name een effectief middel om uitgeputte gebieden in het energie systeem een boost te geven
Cupping is al eeuwen oud en heeft vele therapeutische toepassingen. Cupping wordt in mijn behandeling met name gebruikt om ziektes en zwakte of een teveel aan hitte of koude uit het lichaam te verwijderen.

Een Shiatsu massage ontvangen

Een normale Shiatsu massage behandeling duurt ongeveer 40 tot 60 min en wordt op een futon (japanse katoenen mat) op de grond gegeven. Waar nodig worden kussentjes en bolsters gebruikt om het lichaam goed te ondersteunen. Dekens zorgen ervoor dat je warm blijft. Bij een shiatsu massage draag je makkelijk zittende, liefst soepele kleding.

Een kortere behandeling is ook mogelijk op een speciale massage stoel maar kan ook op de futon worden ontvangen. Het voordeel van een stoelmassage is dat je een compacte maar volwaardige massage kan ontvangen wanneer je niet zo lekker op je rug of je buik kan liggen. Een massage behandeling is in alle gevallen maatwerk waarin rekening wordt gehouden met persoonlijke aandachtspunten en eventuele klachten.

Tarieven

  • Stoelmassage behandeling (ongeveer 20 min.) €20,-
  • Compacte behandeling (ongeveer 40 min.) €35,-
  • Behandeling met intake (ongeveer 75 min) €65,-
  • Normale behandeling (ongeveer 60 min.) €50,-

Locatie & tijdstip

Op afspraak

Klein Rondeel 56
(ingang in de binnencirkel)

Ecodorp Boekel

Contact

Heb je nog vragen of wil je graag een afspraak voor een behandeling maken, neem dan contact op met Pepijn Hammecher, 06-42568124 of stuur een email. Kijk ook op de website van ‘Shiatsu Pepijn’.

Over Pepijn


Al sinds mijn middelbare schooltijd ben ik geïnteresseerd in massage en energie werk. Op mijn 18-de kreeg ik verkering met mijn eerste grote liefde. Zij had wekelijks last van spanningshoofdpijn en al snel bleek dat ik met behulp van massage haar pijn kon verlichten. Op zoek naar meer achtergrond informatie kwam ik in oa aanraking met holistische massage en intuïtieve ontwikkeling. Daar ging ik vooral door zelfstudie mee aan de slag en het zou nog jaren duren voordat ik mijn fascinatie voor lichaam- en energiewerk structureel ging voeden met cursussen en weekend retraites. Na wat omzwervingen in het healing circuit en werken aan mijn intuïtieve ontwikkeling, ben ik in 2014 begonnen aan de 3 jarige Shiatsu massage therapie opleiding bij Qing Bai. In 2017 heb ik deze opleiding afgerond en sindsdien combineer ik het geven van massages met een kantoorbaan.
Naast Shiatsu gaat mijn interesse uit naar oosterse filosofie, yoga, meditatie, healing tao en Qi Gong.