Leefstijlcoaching

Door mijn eigen worstelingen met mijn gezondheid ben ik me als vanzelf gaan verdiepen in wat goed is voor mijn lijf en wat niet. Al gauw kwam ik erachter dat ik zelf heel veel relatief eenvoudige dingen kan doen die mijn gezondheid positief beïnvloeden. Helaas moest ik dit vooral zelf uitzoeken, want de artsen in het ziekenhuis zijn -over het algemeen- totaal niet op de hoogte van wat voeding, beweging en ontspanning voor je gezondheid kan doen; laat staan dat ze mij hierover konden adviseren.

Mijn ontdekkingen deel ik graag ook met anderen, zodat ook zij met kleine veranderingen hun eigen gezondheid een boost kunnen geven. Voor mij voelt het dat ik voor behoud van mijn gezondheid niet langer alleen afhankelijk ben van artsen en medicatie, maar ik kan zelf iets doen!

De laatste jaren ontstond steeds meer het gevoel dat ik alles wat ik erover geleerd heb en ervaren heb, ook te delen met de wereld. Ik volgde een opleiding ‘leefstijlcoach voor zorgprofessionals’ en vanaf november 2021 kan je in Boekel bij mij terecht voor leefstijladvies en -begeleiding.

Introductie workshop gezonde keuzes

Je hoeft je eigenlijk maar een klein beetje te verdiepen in de ‘leefstijlgeneeskunde’ om te beseffen dat je relatief eenvoudig je eigen gezondheid kunt behouden (of zelfs verbeteren) door andere keuzes te gaan maken.

In deze introductie-workshop deel ik mijn kennis en ervaring over wat de basis van een gezonde leefstijl is en welke keuze je kunt maken om de curve om te buigen van steeds een beetje meer gezondheidsverlies naar gezondheidswinst.

Onderwerpen die aan bod komen:
-werking van het afweersysteem en de relatie met stress
-wat voor gezondheidsvoordelen regelmatig ontspanning inbouwen met zich meebrengt
-waarom de 24-uurs economie zo’n grote bedreiging is voor onze gezondheid
-wat een briljante strategieën ons lichaam heeft om te overleven in allerlei situaties
-hoe je je lichaam kunt helpen om deze strategieën te optimaliseren

Locatie

Zowel de leefstijlcoaching als de introductie workshop en vervolgmodules vinden plaats bij ons thuis in ecodorp Boekel. Zodra het weer het enigszins toelaat, gaan we het nabij gelegen bos in, want als iets goed is voor je gezondheid, dan is het wel tijd doorbrengen in de natuur!

Donatiebasis

De introductie workshop leefstijl vindt plaats op basis van donatie; na afloop is er de mogelijkheid om je waardering te laten blijken voor zowel de locatie als de inhoud van de workshop (en workshopgever) middels een bijdrage in de donatiepot(ten) te doen.