Thaise voetmassage

thai voetmassage5Ontspanning voor lichaam & geest

De Thaise voetmassage is een weldaad voor je voeten en werkt ontspannend op lichaam en geest. De voetmassage wordt toegepast om stress en spanningen te verminderen en de werking van de organen, klieren en overige lichaamsdelen te verbeteren.

Opbouw en effecten van de massage

De Thaise voetmassage start met het tot rust komen door middel van een heerlijk voetenbad met voetscrub. Hier kan desgewenst een kruidenbad van gemaakt worden. Vervolgens worden de voeten verwarmd door met olie of creme over de gehele voet te strijken. Daarna volgen lichte knedingen. Zoals bij vrijwel alle massagevormen  bevordert het masseren van de voeten de bloedsomloop wat een gunstig effect heeft op het lichaam. Een verbeterde bloedsomloop en lymfeafvoer zorgt o.a. voor de afvoer van afvalstoffen, spieren worden soepeler en gewrichten voelen minder stijf.

Een belangrijk onderdeel van de thaise voetmassage is de acupressuur, hiermee wordt het natuurlijk genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam geactiveerd. Dit gebeurt door drukpunten op de voetzool met een massagestokje te stimuleren.

Uitleg acupressuur
De organen van de mens zoals hart, longen, maag, darmen en nieren zijn in de vorm van meridianen terug te vinden op de voetzool. De voetzoel wordt volgens deze visie gezien als de spiegel van het lichaam. Door acupressuur met een massagestokje uit te oefenen op bepaalde punten van de voetzool worden de organen gestimuleerd. Dit wordt meestal als aangenaam ervaren. Sommige mensen voelen prikkels of lichte tintelingen. In sommige gevallen kan een (lichte) pijnprikkel voelbaar zijn waar blokkades zitten. Door deze punten voorzichtig aan te raken en druk uit te oefenen kan een blokkade verminderen of worden opgeheven.

Een kadootje voor jezelf
Een voetmassage brengt het lichaam tot rust en geeft een diep gevoel van ontspanning. Een voetmassage haalt je letterlijk uit je hoofd doordat alle aandacht naar je voeten gaat. Voor mensen die niet kunnen slapen omdat ze veel in hun hoofd zitten, kan een voetmassage een perfect slaapmiddel zijn.

Het regelmatig ondergaan van een voetreflexmassage bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en brengt lichaam en geest terug in balans.
Als je het fijn vindt als je voeten aangeraakt worden, dan is de voetmassage een heerlijk kado voor jezelf!

De Thaise voetmassage wordt gegeven door Monique van Driel. Mail voor een afspraak: info@yogametlef.nl.
De massage duurt 75 minuten, met kruidenbad 90 minuten.

Tarieven
Bepaal zelf je tarief: Waarde Bepaling Achteraf (WBA)
Al naar gelang je tevredenheid, je humeur en je budget bepaal je achteraf hoeveel euro je de voetmassage die keer waard vond. We geven een indicatietarief en daarna een maximum en minimum. Je kunt op deze manier zelf aanvoelen wat je wilt investeren en wat je het waard vond. Waarom doen we dit zo? Lees er hier meer over

Ingewikkeld?
WBA nodigt je uit om per keer te voelen hoeveel waarde de activiteit voor jou heeft (gehad). Ingewikkeld? Je kunt ook het gemiddelde aanhouden. Dan zit je safe en doe je niemand te kort. Wil je uitdrukking geven aan hoe het voor jou die dag voelt? Bepaal dan zelf je bijdrage. Er is geen goed of fout in wat je geeft.

Indicatietarief (massage 75 minuten)   60,- euro    (max 80,-  /  min  40,-  euro)
De voetmassage is inclusief:

  • Verzorgend voetenbad met scrub (kruidenbad is optioneel)thai voetmassage6
  • Massage met crème, balsem of warme olie
  • Voetpakking met verzorgende balsem en/of crème met etherische olie
  • Thaise voetmassage
  • Acupressuur
  • Een kop kruidenthee