Je eigen yogamat

Al jaren moedig ik mensen die regelmatig yoga doen en naar de lessen komen aan om een eigen yogamat aan te schaffen. Niet omdat wij geen matten hebben, maar omdat het zo fijn en hygiënisch(er) is om op je eigen mat yoga te beoefenen. Je eigen geurtjes, je eigen energie en dus ook je eigen schimmels en bacteriën. Precies die koloniën waar jouw lichaam aan gewend is en dus niet ziek van wordt.

Sinds de corona-uitbraak moedig ik mensen nog meer aan om hun privé mat mee te nemen. We maken onze matten weliswaar schoon met een spray en een doekje, en een handdoek er overheen is ook een goede optie, maar toch, als je een eigen mat hebt: neem ‘m mee en gebruik ‘m.

Sinds vorige week maandag heb ik nóg een goede reden om hier nog eens op terug te komen. Ik mocht toen van Nodira Khakimdjanova van Samarli een kurken yogamat uitproberen.
In eerste instantie denk ik bij kurk aan: wijnflessen. En zie ik materiaal wat stevig is, maar toch ook fragiel. Dus dat je van kurk een mat kan maken en die ook nog op kan rollen zonder dat het afbrokkelt, vond ik een wonderbaarlijke ontdekking. En toen ik eenmaal mijn eerste downdog op een kurken mat had gedaan, was ik fan!

Wat ik er zo fantastisch aan vind:
-de duurzaamheid; kurk wordt gewonnen van de bast van de kurkboom en groeit gewoon weer aan!
-de mat is gemaakt van twee natuurlijke materialen: rubber en kurk
– kurk heeft, tot mijn verbazing, ANTIMICROBIËLE EIGENSCHAPPEN
-kruk verwerkt zweet en geurtjes perfect
-de mat heeft supergoede grip, beter dan welke sticky-mat ik eigenlijk ooit gebruikt heb
-de onderzijde is van rubber en de mat voelt daardoor zacht aan. Heerlijk voor yin- en restorative yoga
-kurk werkt isolerend; de mat voelt ‘warm’ aan.

En -last but not least- Samarali maakt ze ook nog eens met een supermooi design.

Sta je op het punt om een eigen yogamat aan te schaffen en heb je budget om echt een goede, degelijke, duurzame en eco-friendly mat aan te schaffen, dan zou ik de kurken mat van Samarali echt meenemen in je overwegingen.
Als je de code ‘yogametlef’ gebruikt krijg je 5% korting op je aankoop! Via deze link wordt de korting automatisch doorberekend.