Zwangerschapsyoga

Vanaf augustus 2017 staat er zwangerschapsyoga op het rooster van Yoga met LEF! Elke zaterdagochtend ben je van harte welkom in één van de twee lessen gegeven door Myrte van Zutphen. Neem van te voren wel even contact op met Myrte om af te stemmen in welke les er nog plek is: myrte@samtosha-yoga.nl

afb zwangerschapsyoga myrteZwangerschapsyoga is een vorm van yoga die zich richt op een gezond verloop van zwangerschap en bevalling. Als zwangere vrouw word je uitgenodigd om je bewust te worden van het fysieke proces dat gaande is en wat dat betekent voor jou als mens. Net als bij ‘gewone yoga’ vergroot je je lichaamsbewustzijn en ontstaat via de adem een verbinding tussen lichaam en geest. Alleen is de zwangerschapsyoga volledig toegespitst op het dragen en baren van je kindje, waarschijnlijk de belangrijkste taak die je ooit zult volbrengen!

We werken veel met de adem. Door bijvoorbeeld de adem in je buik te brengen help je jezelf te ontspannen, waardoor je beter voelt wat je nodig hebt en je je kunt overgeven aan wat de natuur van je vraagt. Via gerichte ademoefeningen leer je ruimte creëren in het bekken, hetgeen verlichting kan geven bij lage rugklachten tijdens de zwangerschap en ontsluitingsweeën bij de bevalling. Ook zul je leren hoe de adem je kan helpen bij het persen. Je ervaart de dragende kracht van de adem in wat stevigere oefeningen.

 
Eén keer in de maand is er een partnerles. Het grootste gedeelte van de bevalling zijn jullie samen wat maakt dat je partner nauw betrokken is bij een proces waarbij inleving niet vanzelfsprekend is. Om die betrokkenheid te geven bij zowel zwangerschap als bevalling, krijgt hij/zij praktische handvaten mee om jou te verzorgen en te ondersteunen. Via verbindende oefeningen maken jullie contact met elkaar en met jullie kindje.
 
De cursus is doorlopend zodat je kan instromen wanneer je wilt. Vanaf 13 weken ben je welkom! Het is aan te raden om vroeg in je zwangerschap te beginnen omdat herhaling van de oefeningen een diepere beleving geeft. Daardoor ontstaat meer vertrouwen en kun je bepaalde vaardigheden makkelijker oproepen wanneer dat nodig is. 
Je kunt de lessen volgen tot het einde van je zwangerschap.
 Locatie: Yoga met LEF!
Adres: Rusthoflaan 56
Lestijd: zaterdag les 1 9.30-10.45u; les 2 11.00-12.15u
Investering: €50,- per maand (inclusief partnerles
Docent: Myrte van Zutphen
Voor vragen of aanmelden, mail Myrte: myrte@samtosha-yoga.nl