Yin yoga

Yin yoga is geschikt voor alle niveaus en een perfecte aanvulling op de meer dynamische en spiergerichte (yang) yogastijlen waarbij de nadruk wordt gelegd op het versterken van het lichaam en het verlengen en aanspannen van spieren.

Tijdens Yin yoga ontspannen we juist de spieren en is de ademhaling een heel belangrijke factor om ruimte in het lichaam te creëren. De asanas worden langer vastgehouden om het lichaam de tijd te geven langzaam spanning los te laten en om jou zelf de tijd te geven om te voelen wat een bepaalde houding met je doet. Doel is niet om zo diep mogelijk in de houding te gaan, maar om continu te voelen waar jouw grens is en die te onderzoeken en eren. Het relatief rustige karakter van de les is voor veel mensen een verademing tussen de drukte van alledag.

Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken. Veel houdingen richten zich  op het bindweefsel van de heupen, het bekken en het onderste deel van de ruggengraat, precies die plekken waar bij veel mensen stress en emoties zich opslaan.