Kidsyoga

Kidsyoga Docenten1

 

 

 

 

Bij kinderyoga doen we -net als bij gewone yoga- allerlei oefeningen met je lichaam, je geest en je adem. Dat doen we door middel van bewegingsspelletjes, houdingen, luisteren naar muziek en dansen. Ook doen we oefeningen waarbij je je leert concentreren of juist ontspannen. Soms wordt er in de les een verhaal verteld en gaan we samen op avontuur. Eigenlijk is iedere les weer anders.

Van yoga wordt je niet alleen lichamelijk sterk(er) en krijg je lenige spieren en een betere conditie, maar yoga kan er ook voor zorgen dat je lekkerder in je vel zit, weet wat je wilt, meer zelfvertrouwen krijgt en je beter kunt concentreren op school.

Voor wie is kinderyoga?

Het leuke van yoga is dat iedereen kan meedoen en dat niets moet. Yoga is geen wedstrijd en het is dus niet belangrijk dat je alles helemaal perfect of heel snel doet. Wel belangrijk is dat je alles met aandacht doet en dat we anderen met respect benaderen. Maar dat kan eigenlijk iedereen! Dus iedereen kan meedoen.

De kidsyoga lessen worden gegeven in blokken van 6-8 aaneengesloten lessen. Je schrijft je in per blok. Als je je inschrijft, is het de bedoeling dat je ook daadwerkelijk komt (tenzij je ziek bent natuurlijk). Er is een maximum van 8 kinderen.

Voor ouders:
Deelname aan de kinderyogalessen is voor vrijwel alle kinderen mogelijk, maar er is een beperkt aantal plaatsen, dus neem vooraf even contact op over plaatsing in de groep. Het is de bedoeling dat u uw kind inschrijft door middel van het invullen van een inschrijfformulier en betaling op de eerste dag van het nieuwe blok. Zonder inschrijving is deelname aan de lessen niet mogelijk! De kinderyogalessen zijn in tegenstelling tot alle andere reguliere lessen in het lesrooster NIET op donatiebasis. De kosten voor het eerstvolgende blok van 6 lessen (eerste les op maandag 8 september, laatste les op maandag 13 oktober) bedragen €60,-.

Voor tieners
Ben je ouder dan 12 jaar en lijkt yoga je leuk? Stuur even een mail naar: info@yogametlef.nl. Bij voldoende interesse start er een tieneryogagroep aan het begin van de avond. De tieneryogalessen zijn net even anders, een beetje stoerder en uitdagender, dan de kinderyogalessen. Yoga is overigens voor tieners bewezen goed voor meer rust in het hoofd, beter concentratievermogen, het leert je om makkelijker en beter keuzes te maken die bij jou passen, geeft zelfvertrouwen en kan ook helpen bij examenstress, slaapproblemen, etcetera. En het is vooral ook erg fijn en leuk om te doen!