Anusara yoga

Het woord ‘Anusara’ betekent vrij vertaald ‘met de natuurlijke stroom van het hart meebewegen’, oftewel: volg je hart!

Op je mat wordt je uitgenodigd om te herontdekken wie je diep van binnen bent en je daarmee te verbinden. We gebruiken hierbij de ‘Universal Principles of Alignment™’, een uitgekiend anatomisch systeem, waarmee je makkelijker en gestroomlijnder in de houdingen staat en meer opening ervaart. De les wordt uitgevoerd in een zachte flow, waarbij we soms een houding langer aanhouden, om aandacht te besteden aan jouw ‘optimale blueprint’: de ultieme expressie van wie jij op dit moment bent!

Anusara® yoga – opgericht in 1997 door John Friend- is een moderne vorm van hatha yoga, die is gebaseerd op tantrisch-filosofische principes en de Universele Principes van Uitlijning (Alignment). De non-dualistische tantra filosofie* gaat uit van het goede in de mens en het leven en ziet alles wat op ons pad komt als iets dat er is om ons te laten leren, groeien en genieten. Belangrijke aspecten in de lessen zijn daarom plezier, vreugde, licht, openheid, verbinding en eenheid. De Principes van Uitlijning leiden tot uitgebalanceerde houdingen waarin deze vreugdevolle, dansende energie in ons lichaam en ons hart ervaren kan worden.

Vanaf het najaar 2017  zullen de maandagavond hatha yoga lessen bij YML Anusara-Inspired™ yoga lessen zijn. Deze les is voor alle levels toegankelijk.

*Deze spirituele/filosofische stroming wordt in de Anusara traditie ‘Shiva/Shakti tantra’ genoemd.