Restorative Yoga bijscholing voor yogadocenten mei 2020


Leer en deel de kunst van het niet(s)-doen met restorative yoga
(5 dagen – 30 uur)

Wat?
De YML Restorative Yoga Specialisatie is een bijscholing voor yogadocenten in de kunst van het niet(s)-doen, door middel van Restorative Yoga. Restorative yoga is een zeer rustige yogavorm, speciaal bedoeld voor het herstel van lichaam en geest door middel van diepe ontspanning. Deze ontspanning wordt o.a. mogelijk gemaakt door de optimale support van het lichaam in de verschillende asanas.

Voor wie?
Yogadocenten in iedere stijl van yoga die hun studenten een goede restorative yogahouding aan willen kunnen bieden en/of Restorative Yoga lessen en -workshops willen geven. Yogadocenten dienen minimaal 200 uur (aantoonbaar) yoga opleiding te hebben gevolgd.

Door wie?
De training wordt gegeven door Monique van Driel, ergotherapeut en yogadocent sinds 2010. Zij is eigenaresse en oprichtster van Yoga met LEF!, een kleine sfeervolle yogaschool in Rotterdam. Monique volgde naast haar nederlandse hatha yogaopleiding (Samsara) ook een internationale 500+uur Anusara Yoga training. Binnen de Anusara Yoga heeft zij zich ontwikkeld tot Subject Matter Specialist (SMS) in Restorative Yoga.

Door een ernstige ziekte die het haar bij tijd en wijle onmogelijk maakt om actieve yoga te beoefenen, is zij zich gaan verdiepen in Restorative Yoga en overtuigd geraakt van de kracht en helende werking van diepe ontspanning. Vanuit deze ervaring is het haar doel om mensen te helpen hun focus wat vaker te verleggen van Doen naar Zijn en meer rust in hun leven in te bouwen.

Wat, waar en wanneer?
De 5-daagse YML Restorative Yoga Specialisatie bestaat uit 30 lesuren; daarnaast maak je tijdens de opleidingsweek een tweetal huiswerkopdrachten (lesvoorbereidingen). De opleiding sluit af met elkaar lesgeven en je levert een kort persoonlijk verslag in van jouw ervaringen.

Data 2020
Voorjaar: 4 t/m 8 mei 2020

Tijden

Maandag 9.30-16.30u
Dinsdag 9.30-16.30u
Woensdag 10.30-17.30u (!)
Donderdag 9.30-16.30u
Vrijdag 9.30-16.30u

Investering
Yoga met LEF! wil graag een bijdrage leveren aan en een voorbeeld zijn voor een nieuwe economie (zie www.ontspanneneconomie.nl). Uitgangspunt hierbij is het delen waar je vol van bent en ook waarde halen uit simpelweg doen waar je blij van wordt. De bijdrage per persoon varieert daardoor van €430,- tot €550,- per week, afhankelijk van het aantal deelnemers. De training gaat door bij minimaal vier aanmeldingen. Het maximum aantal deelnemers is acht.
4 personen:                                 €550,- p.p.
5 personen:                                 €520,- p.p.
6 personen:                                 €490,- p.p.
7 personen:                                 €460,- p.p.
8 personen:                                 €430,- p.p.

Hoe ziet de YML Restorative Yoga Specialisatie eruit?
In 5 dagen van elk 6 lesuren leer je alles om gedegen restorative yogalessen voor te bereiden en te geven. En niet alleen dat, je vormt jezelf ook een visie over de rol van restorative yoga in jouw leven en lesprogramma. Op dag 1 (introductie in restorative yoga) leer je de achtergrond en een aantal basishoudingen van restorative yoga. Dag 2 staat verdieping van je kennis en ervaring centraal en vanaf dag 3 starten we met het lesgeven, inclusief observeren en aanpassen van houdingen. Op dag 4 verdiepen we het lesgeven en krijg je technieken en methoden uitgereikt om de restorative yogalessen te verfijnen en op dag 5 bepaal je hoe jij, wat je geleerd hebt, gaat delen met de wereld.

Onderwerpen die aan bod komen
-luisteren naar je lichaam en voelen wat je nodig hebt
-ontspannen en je openen voor de boodschappen van lichaam, geest en ziel
-openen voor wie je werkelijk bent
-(wetenschappelijke) achtergronden achter ontspanning en restorative yoga (o.a. relaxation response, deep breathing, meditatie)
-voordelen en belang van restorative yoga
-het werken met props om het lichaam te ondersteunen
-hoe een restorative yogales samen te stellen, met goede opbouw (sequencing)
-lesgeven in restorative yoga en wat voor jou werkt en niet werkt, oftewel je eigen stijl vinden
-gebruik van een thema om de ervaring van de les te versterken
-gebruik van stilte, klank/muziek en aanraking in de les
-toevoegen van pranayama en meditatie om de ontspanning te verdiepen
-yoga-filosofie als basis om de yoga-beoefening te ondersteunen

Wat je er voor jezelf uit kunt halen
-ontwikkel je eigen restorative yoga beoefening
-vind meer rust door het inbouwen van restorative yoga in je week
-voel je meer ontspannen en in balans door restorative yoga
-leer restorative yoga houdingen toepassen in een actieve yogales
-leer een restorative yoga les of workshop voorbereiden en geven
-leer observeren en aanpassen van restorative yogahoudingen m.b.v. props
-contact  met andere (restorative) yogadocenten om van elkaar te leren en te groeien in het geven van restorative yogalessen

Waarom kiezen voor de Restorative Yoga docentenopleiding bij Yoga met LEF!?
Een kwalitatief goede opleiding voor een acceptabele prijs, zodat je je ontspannen kan verdiepen in restorative yoga, is het uitgangspunt van deze opleiding. In de training leer je niet alleen houdingen uitvoeren of overbrengen, maar is er ook aandacht voor de achterliggende waarden en wat jij nodig hebt om de kracht van restorative yoga te delen met de wereld.
De Restorative Yoga Specialisatie opgezet vanuit het perspectief van de ‘Ontspannen Economie’. Het is mijn zelfbedachte variatie op ‘de nieuwe economie’, waarbij ik niet meer volgens de regels en gewoonten van de oude economie een aantal lesdagen aanbiedt voor een bepaalde prijs per individu, maar waarbij de prijs die jij als cursist betaalt organisch mag ontstaan.

Aanmelden of eerst kennismaken?
Aanmelden kan via het inschrijfformulier voor bijscholingen.
Let op: je aanmelding is compleet door €75,- aan te betalen en over te maken op rekeningnummer: NL77 ASNB 0781 2720 17 t.n.v. Yoga met LEF! Plaatsing geschiedt op volgorde van ontvangst betalingen.

Wil je graag een keer kennismaken met de docent en stijl van lesgeven en gelijk sfeer proeven op onze mooie plek: iedere maandagavond kan je bij Yoga met LEF! een restorative yogales van 75 minuten volgen. De les start om 18.45u. Fijn als je je van te voren even aanmeldt, via info@yogametlef.nl.

Op zaterdag 14 maart 2020 vindt er een twee-en-half uur durende ‘Relax & Geniet’ workshops plaats bij Yoga met LEF! (minimaal 4 aanmeldingen). Dit is dé kans om het vertragende, rustgevende en diep ontspannende effect Restorative Yoga op je systeem kan hebben, te ervaren. Wanneer je van te voren aangeeft dat je geïnteresseerd bent in de opleiding, bestaat de mogelijkheid om vooraf of achteraf nader kennis te maken en vragen over de opleiding te stellen.

Ook kan je een introductieworkshop Restorative Yoga voor yogadocenten volgen. Deze worden gepland in april, mei, juni en juli 2020.

Heb je vragen: stel ze gerust per mail of stuur me je nummer met een terugbelverzoek: info@yogametlef.nl.

Annuleringsvoorwaarden

  • Bij annulering door student is de aanbetaling altijd verschuldigd en wordt derhalve niet geretourneerd.
  • Kosten bij annulering tot twee maanden voor aanvangsdatum zijn €75,-
  • Kosten bij annulering tot een maand voor aanvangsdatum zijn 25% van de cursuskosten
  • Kosten bij annulering na een maand voor aanvangsdatum zijn 50% van de cursuskosten
  • Bij annulering vanaf 14 dagen voor aanvangsdatum vindt geen restitutie meer plaats. Wel kan de student iemand anders de plaats laten innemen, mits deze aan de toelatingseisen voldoet. Dit ter beoordeling aan de docent(en).

NB bij een deelnemer-aantal afhankelijke cursusprijs wordt in eerste instantie het maximale bedrag in rekening gebracht. Omdat de prijs kan variëren onder invloed van het aantal deelnemers, wordt bij annulering uitgegaan van de gefactureerde prijs.