Restorative Yoga bijscholing voor yogadocenten


Event Details

This event is running from 4 May 2020 until 4 May 2020. It is next occurring on 04/05/2020 09:30

  • Categories:
  • Upcoming Dates:

Leer en deel de kunst van het niets-doen met restorative yoga
(Bijscholing voor  yogadocenten)

De YML Restorative Yoga bijscholing is een 5-daagse cursus voor yogadocenten in de kunst van het niet(s)-doen, door middel van Restorative Yoga. Restorative yoga is een zeer rustige yogavorm, speciaal bedoeld voor het herstel van lichaam en geest door middel van diepe ontspanning. Deze ontspanning wordt o.a. mogelijk gemaakt door de optimale support van het lichaam in de verschillende asanas.

Voor wie?
Yogadocenten in iedere stijl van yoga die hun studenten een goede restorative yogahouding aan willen kunnen bieden en/of Restorative Yoga lessen en -workshops willen geven. Yogadocenten dienen minimaal 200 uur (aantoonbaar) yoga opleiding te hebben gevolgd.

Hoe ziet de YML Restorative Yoga Specialisatie eruit?
In 5 dagen van elk 6 lesuren leer je alles om gedegen restorative yogalessen voor te bereiden en te geven. En niet alleen dat, je vormt jezelf ook een visie over de rol van restorative yoga in jouw leven en lesprogramma. Dag 1 is een introductie in restorative yoga, hier leer je de achtergrond en een aantal basishoudingen van restorative yoga. Dag 2 staat verdieping van je kennis en ervaring centraal en vanaf dag 3 starten we met het lesgeven, inclusief observeren en aanpassen van houdingen. Op dag 4 verdiepen we het lesgeven en krijg je technieken en methoden uitgereikt om de restorative yogalessen te verfijnen en je deelnemers te helpen dieper te ontspannen en op dag 5 bepaal je hoe jij, wat je geleerd hebt, gaat delen met de wereld. Tijdens de opleiding maak je enkele huiswerkoefeningen om je de materie eigen te maken.

Wat, waar en wanneer?
De 5-daagse YML Restorative Yoga Specialisatie bestaat uit 30 lesuren; daarnaast maak je tijdens de opleidingsweek een tweetal huiswerkopdrachten (lesvoorbereidingen). De opleiding sluit af met elkaar lesgeven en je levert een kort persoonlijk verslag in van jouw ervaringen.

Data voorjaarseditie: 4 t/m 8 mei 2020

Tijden
Maandag 9.30-16.30u
Dinsdag 9.30-16.30u
Woensdag 10.30-17.30u (!)
Donderdag 9.30-16.30u
Vrijdag 9.30-16.30u

Door wie?
De training wordt gegeven door Monique van Driel, ergotherapeut en yogadocent sinds 2010. Zij is eigenaresse en oprichtster van Yoga met LEF!, een kleine sfeervolle yogaschool in Rotterdam. Monique volgde naast haar nederlandse hatha yogaopleiding (Samsara) ook een internationale 500+uur Anusara Yoga training. Binnen de Anusara Yoga heeft zij zich ontwikkeld tot Subject Matter Specialist (SMS) in Restorative Yoga.

Investering
Yoga met LEF! wil graag een bijdrage leveren aan en een voorbeeld zijn voor een nieuwe economie (zie www.ontspanneneconomie.nl). Uitgangspunt hierbij is het delen waar je vol van bent en ook waarde halen uit simpelweg doen waar je blij van wordt. De bijdrage per persoon varieert daardoor van €430,- tot €550,- per week, afhankelijk van het aantal deelnemers. De training gaat door bij minimaal vier aanmeldingen. Het maximum aantal deelnemers is acht.
4 personen: €550,- p.p.
5 personen: €520,- p.p.
6 personen: €490,- p.p.
7 personen: €460,- p.p.
8 personen: €430,- p.p.

De prijs is inclusief (digitale) full color syllabus met restorative yogahoudingen en achtergrond informatie. Er zijn gedurende de dag voldoende thee en versnaperingen (fruit, nootjes, e.d.) aanwezig. Lunch graag zelf meebrengen/organiseren (NB rondom Yoga met LEF! zitten enkele eettentjes waar je lekker (en redelijk gezond) kunt lunchen.

Aanmelden of eerst kennismaken?
Aanmelden kan via het inschrijfformulier voor bijscholingen.
Let op: je aanmelding is compleet door €75,- aan te betalen en over te maken op rekeningnummer: NL77 ASNB 0781 2720 17 t.n.v. Yoga met LEF! Plaatsing geschiedt op volgorde van ontvangst betalingen.

Wil je graag een keer kennismaken met de docent en stijl van lesgeven en gelijk sfeer proeven op onze mooie plek: iedere maandagavond kan je bij Yoga met LEF! een restorative yogales van 75 minuten volgen. De les start om 18.45u. Fijn als je je van te voren even aanmeldt, via info@yogametlef.nl.

Op zaterdag 14 maart 2020 vindt er een twee-en-half uur durende ‘Relax & Geniet’ workshops plaats bij Yoga met LEF! (minimaal 4 aanmeldingen). Dit is dé kans om het vertragende, rustgevende en diep ontspannende effect Restorative Yoga op je systeem kan hebben, te ervaren. Wanneer je van te voren aangeeft dat je geïnteresseerd bent in de opleiding, bestaat de mogelijkheid om vooraf of achteraf nader kennis te maken en vragen over de opleiding te stellen.

Ook kan je een introductieworkshop Restorative Yoga voor yogadocenten volgen. Deze worden gepland in april, mei, juni en juli 2020.

Heb je vragen: stel ze gerust per mail of stuur me je nummer met een terugbelverzoek: info@yogametlef.nl.

Annuleringsvoorwaarden

  • Bij annulering door student is de aanbetaling altijd verschuldigd en wordt derhalve niet geretourneerd.
  • Kosten bij annulering tot twee maanden voor aanvangsdatum zijn €75,-
  • Kosten bij annulering tot een maand voor aanvangsdatum zijn 25% van de cursuskosten
  • Kosten bij annulering na een maand voor aanvangsdatum zijn 50% van de cursuskosten
  • Bij annulering vanaf 14 dagen voor aanvangsdatum vindt geen restitutie meer plaats. Wel kan de student iemand anders de plaats laten innemen, mits deze aan de toelatingseisen voldoet. Dit ter beoordeling aan de docent(en).

NB bij een deelnemer-aantal afhankelijke cursusprijs wordt in eerste instantie het maximale bedrag in rekening gebracht. Omdat de prijs kan variëren onder invloed van het aantal deelnemers, wordt bij annulering uitgegaan van de gefactureerde prijs.

Zie voor uitgebreidere informatie: https://www.yogametlef.nl/aanbod/restorative-yoga-docentenopleiding/