Waarom WBA?

Waarom WaardeBepaling Achteraf?

Bij Yoga met LEF! werken bevlogen en ervaren yogadocenten, die stuk voor stuk nastreven om in heldere, inspirerende yogalessen de deelnemers de kracht van yoga te laten ervaren. Omdat we graag willen dat de lessen voor iedereen toegankelijk zijn en omdat we letterlijk de boodschap van liefdevolle vriendelijkheid uit willen dragen, hebben we gezamenlijk besloten om te gaan werken met ‘WBA’: WaardeBepaling Achteraf. Dit maakt het volgen van lessen bij Yoga met LEF! redelijk uniek. Uniek omdat er van je gevraagd wordt om te voelen wat de les je waard is.

Al naar gelang je tevredenheid mag je achteraf bepalen wat je voor de yogales geeft. Omdat de ervaring leert dat sommige mensen dit best lastig vinden, geven we een maximum en een minimumindicatiebedrag. Op deze manier kan iedereen zelf aanvoelen wat hij/zij wil doneren na afloop van de les; dit mag uiteraard ook afhankelijk zijn van wat je te besteden hebt.

Minimumbedrag voor een losse yogales                       €5,-
Maximumbedrag voor een losse yogales                      €15,-

“We’ve all been given a gift, the gift of life.
What we do with our lives is our gift back” – Edo

Persoonlijke toelichting
Sommige zaken in het leven zijn onbetaalbaar. Toen ik (Monique) voor het eerst in aanraking kwam met yoga besefte ik dit nog niet, maar nu zeg ik: die vier maanden in de Yoga Community in Thailand hebben mijn hele leven veranderd. De lessen en lezingen en vooral de tiendaagse stilte-meditaties zullen voor mij altijd onbetaalbare ervaringen blijven. Heb ik er dan niet voor betaald? Ja, natuurlijk wel! Maar in feite is het niet in verhouding met wat het me heeft opgeleverd. Wel eens over nagedacht waar in jouw leven dat voor jou geldt?

Over hoe onbetaalbaar sommige dingen in het leven zijn, gaat dit welbekende reclame-filmpje (klik op de link).

WBA nodigt je uit om per les te voelen hoeveel waarde de les voor jou heeft (gehad). Ingewikkeld? Je kunt ook gewoon het gemiddelde aanhouden. Dan zit je altijd goed, speel je op safe en doe je de docent niet te kort. Wil je uitdrukking geven aan hoe het voor jou die dag voelt? Bepaal dan zelf je bijdrage. Er is geen goed of fout in wat je geeft. Het minimumbedrag is vastgesteld zodat het gebouw, het g/w/l en de reiskosten van de docent in ieder geval gedekt worden. Besef dat de docent er dan nog niets aan over houdt en dat de lessen alleen maar kunnen voortbestaan dankzij de donaties van de deelnemers.

Een andere waardevolle bijdrage

Omdat geld zeker niet de enige manier is om waarde toe te kennen en omdat we willen dat de yogalessen toegankelijk zijn voor iedereen, staan hier nog een aantal andere manieren waarop je kunt bijdragen (in tijd). Wanneer geld net niet het middel is waar je veel van hebt en de minimale bijdrage is eigenlijk nog te veel gevraagd, overleg dan eens met de docent over andere mogelijkheden. Je hebt vast wel een talent dat je kunt inzetten of verzin een andere manier waarmee je jouw waardering uitdrukt.

  • Helpen bij praktische klussen (schoolplein en tuinonderhoud, ramen zemen, afwassen, schoonmaken etc.)
  • Helpen bij het promoten van activiteiten (social media, flyers en yogaladders rondbrengen etc.)
  • Repareren en maken van props zoals oogkussens, bolsters e.d.
  • Maken van illustraties of mooie foto’s en helpen bij grafische vormgeving
  • Je kunt ook met een eigen voorstel komen